Tekst correctie

 

Tekst correctie

U heeft een tekst, ongeacht over welk onderwerp. U wilt voorkomen dat hier fouten in zitten die u over het hoofd ziet. Het kan ook dat de zinnen niet ‘lekker lopen’ en soepel lezen. De oplossing hiervoor is dat u een tekst correctie laat uitvoeren door Tekst IQ.

Ik zorg er altijd voor dat een tekst niet volledig wordt herschreven. Het is immers belangrijk dat uw ‘taal’ herkenbaar blijft in de tekst. Ik zorg er wel voor dat alle taal- of stijlfouten uit de tekst worden gehaald en uw tekst helder en duidelijk is geschreven.

Misschien bent u wellicht een persoon die heel goed uit zijn woorden kan komen, echter als u dit in een geschreven tekst moet weergeven, dan lukt dat niet. Ik kan u daarmee helpen met mijn tekst correctie. Zet het neer in uw eigen woorden en ik maak er een goed ‘lopende’ en soepel te lezen tekst.

Kort gezegd: Bent u niet 100% zeker bent van uw geschreven tekst, dan kunt u deze door mij laten corrigeren. Ik kijk naar interpunctie, werkwoordspelling en of zinnen grammaticaal correct zijn.

 

Tekst opmaak

Uw tekst wordt representatief door een nette en overzichtelijke opmaak. Een verslag, e-book of andere tekst wordt een stuk beter leesbaar als deze tekst is opgemaakt. Het geeft overzicht en structuur en dat vinden lezers prettig.

Een opgemaakte tekst is vaak voorzien van een eenduidig lettertype, beschikt over een alineaopmaak en minimaal van paginanummering. In e-books wordt ook vaak gewerkt met tussenkoppen en opsommingen.

Om een e-book, verslag of cursusmateriaal een herkenbare uitstraling te geven wordt vaak gekozen voor een bepaalde opmaak van lettertypes en daarbij speelt de kleurkeuze ook een rol.

Het opmaken van teksten kan onder andere van toepassing zijn op:

  • Boeken
  • E-books
  • Notities
  • Jaarverslagen
  • Rapporten
  • Enquêtes
  • Prijslijsten
  • Cursusmateriaal

Voor het opmaken van uw teksten kunt u terecht bij Tekst IQ. Ik maak van uw geschreven tekst een overzichtelijk en representatieve tekst.